Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Minister Blok zoekt Aziatische investeerders voor Nederlandse woningmarkt

Minister Blok zoekt Aziatische investeerders voor Nederlandse woningmarkt
19 nov 2016

Bezoek aan Aziatische landen Minister Blok heeft een bezoek gebracht aan een aantal verschillende Aziatische landen. Het gaat bijvoorbeeld om Singapore en Hong Kong. Daarnaast is hij naar Seoul in Zuid-Korea en naar Tokio in Japan geweest. Hij sprak er in ieder geval met een aantal banken, pensioenfondsen en vastgoedbeleggers. Ook reisden er een delegatie met hem mee. Het waren brancheorganisaties van investeerders en beleggers die met hem meegingen om de contacten te leggen in de verschillende Aziatische landen. Dit moet er uiteindelijk toe leiden dat er vanuit Azië geld beschikbaar komt dat het mogelijk maakt om de huurmarkt in Nederland vlot te trekken. Er is volgens de minister nog veel werk aan de winkel, bijvoorbeeld om voor meer betaalbare huurwoningen te kunnen zorgen.

Investeringen in betaalbare huurwoningen Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken is er op dit moment sprake van oneerlijke concurrentie op de huurmarkt. Dat heeft te maken met het wijzigen van de Woningwet, waardoor de woningcorporaties de kans hebben gekregen hun positie sterk te verstevigen. Andere marktpartijen hebben daardoor nu minder mogelijkheden om op een eerlijke manier te concurreren. Door geld aan te trekken vanuit Azië of andere delen van de wereld zou daar verandering in moeten komen. Het moet er vooral voor zorgen dat er meer investeringen in duurzame en betaalbare huurwoningen bij gaan komen. Naar dat type woningen lijkt in Nederland op dit moment veel vraag te zijn.

Minister Blok is naar Azië gereisd om daar investeerders te vinden voor de Nederlandse woningmarkt. Met de koopmarkt in de Randstad gaat het alweer een stuk beter dan een paar jaar geleden, maar dat geldt nog niet voor de huurmarkt. De minister wil Aziatische vermogens aantrekken om ook die markt op de rails te krijgen.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online