Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Woningmarkt raakt ook buiten Amsterdam overspannen

Woningmarkt raakt ook buiten Amsterdam overspannen
21 nov 2016

Trek naar andere steden Vanuit Amsterdam is er op dit moment al sprake van huizenkopers die naar andere steden trekken om hun kans te slaan. Eerder was er al sprake van groeiende vraag in bijvoorbeeld Utrecht en Den Haag, nu komen daar ook steeds meer andere steden bij. Onder andere in Leiden en in andere plaatsen in Zuid-Holland en Noord-Holland neemt de vraag net als in de provincie Utrecht sterk toe. Het leidt er onder andere toe dat ook de prijzen van de huizen daar flink omhoog schieten. Kopers hebben veelal maar een paar weken de tijd om een beslissing te nemen en lopen anders het risico keer op keer achter het net te vissen. Het lijkt daarom van belang om de ontwikkelingen op de woningmarkt scherp in de gaten te houden en eventueel tijdig in te grijpen.

Stijgende prijzen van woningen Het gevolg van de aantrekkende vraag en het beperkte aanbod is dat de prijzen in zowel Amsterdam als in andere delen van het land flink op beginnen te lopen. De woningmarkt begint oververhit te raken, waardoor er urgentie ontstaat bij een grotere groep kopers. Dat is prettig voor de groep die een woning te verkopen heeft, maar aan de andere kant een nadeel voor starters die hun eerste woning willen kopen. Zij betalen als het gevolg van de overspannen woningmarkt een relatief hoge prijs voor hun eigen woning, waarbij er een eventuele daling van de waarde in de toekomst op de loer ligt.

De woningmarkt in Amsterdam heeft zich al een tijdje geleden goed weten te herstellen en is inmiddels overspannen aan het raken. Het lijkt er nu op dat ook andere steden en kleinere gemeenten daar last van beginnen te krijgen. De woningmarkt ontwikkelt zich wat dat betreft grillig, iets dat de stabiliteit niet ten goede zal komen.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online