Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Hypotheekverstrekker sluit tijdelijk loket voor lange hypotheken

Hypotheekverstrekker sluit tijdelijk loket voor lange hypotheken
1 dec 2016

Geen hypotheken met lange looptijd meer mogelijk

Dit betekent in de praktijk dat nieuwe klanten er alleen nog terecht kunnen voor hypotheken met een kortere looptijd. Het is overigens niet de eerste keer dat Bij Bouwe te maken heeft met dit probleem. Ook afgelopen voorjaar was dat al eens het geval. Dat heeft te maken met het feit dat de hypotheekverstrekker geld ophaalt bij institutionele beleggers, die zelf kunnen bepalen of ze mee willen doen. Zij vragen om een bepaalde looptijd en bijvoorbeeld risicoklasse. Wanneer er geen geld beschikbaar is voor hypotheken binnen een andere klasse heeft Bij Bouwe helaas niet de mogelijkheid om die aan te bieden. Dan kan er een situatie als nu ontstaan, waarbij het helaas niet mogelijk is om hypotheken met een looptijd van 15 - 30 jaar af te sluiten.

Geen gevolgen voor bestaande hypotheken Bij Bouwe

Bij Bouwe wil benadrukken dat dit gaat om een situatie die geldt voor nieuwe klanten, bestaande klanten hebben volgens de eigenaar en oprichter niets te vrezen. Er zijn afspraken gemaakt voor alle hypotheken die er zijn verstrekt, waardoor die naar eigen zeggen niet in problemen zullen komen. Bovendien geeft Bij Bouwe aan dat het verwacht dat het binnenkort wel weer mogelijk zal zijn de nieuwe hypotheken met een lange looptijd af te sluiten. De hypotheekverstrekker is daarvoor doorlopend op zoek naar geldverstrekkers die oren hebben naar deze risicoklasse.

Hypotheekverstrekker Bij Bouwe is relatief nieuw op het toneel, maar kan op het moment helaas geen hypotheken met een lange looptijd meer aanbieden. De verstrekker maakt onderdeel uit van Dynamic Credit. Dat bedrijf heeft de adviseurs laten weten dat er momenteel geen financieringsruimte meer bestaat voor hypotheken met die looptijd.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.