Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Woningmarkt trekt nog niet overal in Nederland aan

Woningmarkt trekt nog niet overal in Nederland aan
5 dec 2016

Woningen buiten de Randstad

De woningen buiten de Randstad worden een stuk minder snel verkocht dan de huizen in de grote steden. Toch gaat het er inmiddels wel een stuk beter dan een paar jaar geleden. Toen stonden er veel woningen ‘onder water’. Dit betekent dat de hypotheekschuld hoger is dan de waarde van de woning. Daar is inmiddels al veel minder sprake van, waardoor er minder gezinnen te maken hebben met dat financiële virtuele probleem. Dat neemt aan de andere kant niet weg dat woningen buiten de Randstad nog altijd wat langer te koop staan. Het is er relatief om een woning te verkopen, iets dat de waardeontwikkeling van die woningen uiteraard ook nog niet ten goede komt.

Ontwikkeling van diverse gebieden

Het is volgens de makelaars en ook de hypotheekbranche van belang dat er voldoende ontwikkeling van de gebieden plaatsvindt. Projectontwikkelaars en gemeenten moeten er de handen ineen slaan om de gebieden zo aantrekkelijk mogelijk te maken, zodat het gemakkelijker wordt om ook daar de woningmarkt verder op gang te helpen. Het is daarvoor immers van belang dat mensen het vertrouwen weer krijgen om een nieuwe woning aan te kopen. Op die manier kan een deel van hen de huidige woning verkopen, waardoor er beweging ontstaat en de markt als geheel zich verder kan gaan ontwikkelen.

De woningmarkt in de grote steden zoals Amsterdam en Utrecht trekt enorm aan, veel mensen willen daar komen wonen. Dat betekent onder andere dat de prijzen van koopwoningen er flink oplopen. In veel andere delen van Nederland is dat echter juist (nog) niet het geval. Dat betekent dat het daar een stuk gemakkelijker is om een goedkopere woning te kopen. Verkopen is er lastiger.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online