Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Stijgende hypotheekrente: meteen in actie komen?

Stijgende hypotheekrente: meteen in actie komen?
6 dec 2016

Lange rentevaste periode

Volgens de banken kan het nu verstandig zijn om een langere rentevaste periode af te sluiten. Het is volgens hen echter niet gezegd dat de rente zal blijven stijgen. Het valt lastig te voorspellen hoe de rente zich zal ontwikkelen. Dat neemt niet weg dat de historisch lage rente van dit moment heel goed een dieptepunt zou kunnen vormen. Het is zelfs bij een rentevaste periode van 10, 15 of zelfs 20 jaar mogelijk om een scherpe rente af te spreken. Dat betekent dat hypotheeknemers vervolgens tot tientallen jaren van een lage rente kunnen profiteren, waardoor ze op een voordelige wijze kunnen wonen.

Goed naar de eigen situatie kijken

Het is volgens zowel de hypotheekbanken als de onafhankelijk adviseurs vooral van belang om goed naar de eigen situatie te (laten) kijken. Is het op dit moment verstandig en financieel haalbaar om een eigen woning te kopen? Ontstaan er problemen als de rente tussentijds weer zou gaan stijgen? Het zijn vragen met betrekking tot de hypotheek waar een onafhankelijke adviseur antwoord op kan geven. Het moet daaruit duidelijk worden of het verstandig is om nu in actie te komen. Dat hoeft niet automatisch het geval te zijn, al kunnen de stijgende rentes er natuurlijk wel toe leiden dat het op termijn weer wat duurder wordt om een eigen woning te kopen.

De hypotheekrente stijgt weer wat. Is dit het moment om in actie te komen? Heeft het invloed op de maximale hypotheek? Volgens ABN Amro en de Rabobank komen veel klanten direct in actie. Een deel probeert een langere rentevaste periode af te sluiten, een ander deel probeert in verhoogd tempo een eigen woning te kopen.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.