Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Woningmarkt in Friesland komt weer tot leven

Woningmarkt in Friesland komt weer tot leven
10 dec 2016

Meer woningen verkocht in Friesland

Er worden de laatste tijd weer flink meer woningen verkocht in Friesland. Tot nu toe viel het aantal verkopen wat tegen, omdat er beperkte vraag leek naar de woningen in de noordelijke provincie. Die beperkte vraag leidde er vervolgens voor dat mensen terughoudend werden met hun plannen om te verhuizen. Het vertrouwen bij consumenten nam af, waardoor de woningmarkt als geheel tot stilstand leek te komen. Er werden nog nauwelijks woningen verkocht, waardoor de prijzen afnamen en er een lastige situatie ontstond. Dat lijkt nu voorbij te zijn, omdat het aantal verkopen in de provincie weer toe begint te nemen. Meer mensen durven het aan om de stap te zetten en zetten dus ook hun eigen woning te koop. Het vertrouwen neemt toe, waardoor ook de prijzen voor de woningen weer op beginnen te lopen.

Boven de vraagprijs geboden

De woningprijzen in Friesland lopen weer op, mede omdat er regelmatig boven de vraagprijs geboden wordt. De woningen trekken veel geïnteresseerden, die een relatief hoog bod dienen te doen om kans te maken de woning aan te kopen. Dat betekent dat de prijzen weer oplopen, waardoor meer mensen het vertrouwen krijgen dat dit een goed moment is om een aankoop te doen. Op die manier komt de woningmarkt weer goed op stoom. Het is de verwachting dat de groei op de woningmarkt in Friesland de komende tijd nog wel even door zal zetten.

De Friese woningmarkt ontwikkelt zich nog niet zo als die in Amsterdam, maar er is wel degelijk sprake van positieve ontwikkelingen. De laatste jaren is de woningmarkt in Nederland weer behoorlijk opgekrabbeld en die effecten lijken inmiddels ook buiten de Randstad merkbaar te worden. Het betekent in Friesland dat het weer voor de wind gaat met de woningmarkt.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online