Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Bezichtigen is er in Amsterdam niet meer bij

Bezichtigen is er in Amsterdam niet meer bij
19 dec 2016

Op niveau van voor de crisis De huizenprijzen in Nederland zitten alweer een tijdje in de lift, maar hebben nog niet het niveau van voor de crisis bereikt. Dat geldt echter niet voor Amsterdam, de grote recente stijgingen van de gemiddelde prijs van woningen heeft ervoor gezorgd dat de dalingen van tijdens de crisis zijn goedgemaakt. De woningen zijn er qua prijs weer op het niveau van voor de crisis. Dat is volgens verschillende analisten zorgwekkend, omdat de prijzen destijds een bubbel vormden. Dat zou betekenen dat er nu opnieuw sprake is van de vorming van een bubbel, waardoor er op termijn een correctie plaats zou kunnen vinden die ook de rest van Nederland kan raken.

Verschil met de rest van Nederland Het is opvallend dat het voorlopig de woningmarkt in Amsterdam is die zich op een afwijkende manier ontwikkelt, enigszins samen met die in Utrecht en een andere grote stad zoals Den Haag. In de rest van Nederland is er sprake van stijgingen van de prijzen, maar is dat nog niet op een zorgwekkend niveau. De woningmarkt in Amsterdam vormt daarop een uitzondering, terwijl die tijdens de crisis niet harder daalde dan in andere gebieden. Bezichtigen is er in Amsterdam veelal niet meer bij, waardoor makelaars steeds vaker waarschuwen voor het kopen van een woning in de hoofdstad van ons land.

Dat het goed gaat met de woningmarkt in Amsterdam is al langere tijd duidelijk. Zo goed zelfs dat er sprake is van ‘overkoken’. Het betekent dat de prijzen er zeer sterk oplopen, waardoor kopers niet de kans hebben om er rustig naar een eigen woning te kijken. In plaats daarvan dienen ze snel beslissingen te nemen, vaak zelfs zonder de woning te bezichtigen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.