Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Woningmarkt belangrijke motor voor de bouwsector

Woningmarkt belangrijke motor voor de bouwsector
24 dec 2016

Invloed van de woningmarkt De invloed van de woningmarkt op de bouwsector blijkt uit de Monitor Bouwketen najaar 2016, opgesteld door Bouwend Nederland, BNA, NLingenieurs en Uneto-VNI. Het geeft goed aan dat onder andere installatiebedrijven merken dat de werkvoorraad weer groter is dan een paar jaar geleden. Dit heeft grotendeels te maken met de woningmarkt die weer aantrekt. Het zorgt ervoor dat er weer meer gebouwd dient te worden, onder andere in de grote steden. Er is daar sprake van grote tekorten aan woningen, vandaar dat het tempo omhoog gaat en er meer werk bijkomt voor de verschillende bouwbedrijven. Buiten de woningmarkt om lijkt het echter nog wel lastig om aan een grotere werkvoorraad te komen, de investeringen van veel bedrijven komen maar mondjesmaat op gang.

Bouwsector heeft het nog lastig Er is in de rest van de bouwsector sprake van een stijging van de werkvoorraad, maar die is een stuk beperkter dan binnen de woningmarkt. De kleine stijging geeft aan dat de groei weer lijkt te zijn ingezet, maar dat het nog te weinig is om van een definitief herstel te kunnen spreken. De kans bestaat dat de positieve ontwikkelende woningmarkt de rest van de bouwsector in z’n kielzog mee zal nemen. Toch zullen ook de zakelijke investeringen toe moeten gaan nemen om de sector als geheel er weer bovenop te krijgen na de zware klappen tijdens de crisis die we hebben doorgemaakt.

De woningmarkt is traditioneel van grote invloed op de ontwikkelingen in de bouwsector en daar lijkt de afgelopen maanden geen verandering in te zijn gekomen. De bouwsector als geheel heeft er wat meer order bijgekregen en lijkt te herstellen van de crisis. Dat valt grotendeels te denken aan de woningmarkt. De stijging daarin zorgt ervoor dat de bouw als geheel daar van kan profiteren.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.