Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Eerste NHG-hypotheek voor ZZP-ers is afgesloten

Eerste NHG-hypotheek voor ZZP-ers is afgesloten
9 jan 2017

Hypotheek na 12 maanden ondernemen

Het nieuwe initiatief maakt het voor ZZP-ers mogelijk om al na 12 maanden ondernemen in aanmerking te komen voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. Volgens de directeur van WEW is er veel vraag naar dit type hypotheek. Het biedt zelfstandigen de erkenning waar ze naar zoeken en biedt ze de mogelijkheid om een eigen woning te kopen. Het bureau dat de toetsing van de inkomens doet heeft aangegeven dat er sinds de mogelijkheid erbij is gekomen al tientallen aanvragen zijn ontvangen. Het lijkt aan te geven dat er een grote groep ZZP-ers is die graag in aanmerking zou komen voor een hypotheek, maar daar tot op heden helaas niet de mogelijkheid toe had.

Verschillende partijen slaan de handen ineen

Verschillende partijen slaan de handen ineen om vanaf eind vorig jaar een hypotheek voor startende ZZP-ers mogelijk te maken. Het gaat om SNS, Delta Lloyd, BLG Wonen, Aegon Hypotheken en RegioBank. Zij willen er daarmee voor zorgen dat de NHG beschikbaar komt voor zoveel mogelijk mensen die een eigen woning willen kopen. Sinds 1 januari doen ook het Woonfonds en NIBC Direct mee, waardoor er nieuwe aanbieders bij zijn gekomen. De mogelijkheid bestaat dat ook andere hypotheekverstrekkers zich aan zullen sluiten. Het biedt startende ZZP-ers de mogelijkheid om een hypotheek tot maximaal €245.000 af te sluiten, binnen de grenzen die er gelden voor de Nationale Hypotheek Garantie.

Zelfstandigen Zonder Personeel (ZZP) dienen normaal gesproken minimaal 3 jaar jaarcijfers te kunnen overleggen, om gebruik te kunnen maken van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) is de instelling achter de NHG en heeft bekend gemaakt dat de eerste hypotheek voor een startende ZZP-er is verstrekt.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online