Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Amsterdam breekt prijsrecords voor kleine woningen

Amsterdam breekt prijsrecords voor kleine woningen
12 jan 2017

Meerdere geïnteresseerden in dure kleine woning

De komende twee weken zullen er volgens de makelaar nog geen bezichtigingen plaatsvinden, al zou dat niet te maken hebben met een gebrek aan interesse. Volgens de makelaar zijn er al meerdere mensen geïnteresseerd in de woning, die wordt aangeprezen als ‘Italiaanse architectuur’. Het gaat om een zeer kleine woning met een eigen tuin van 9 vierkante meter. Dat betekent dat er binnen en buiten nauwelijks ruimte beschikbaar is, al gaat het wel om een woning midden in de stad. Dat kan de prijs flink laten oplopen, omdat er op dit moment nog veel vraag is naar woningen in de stad. Of de woning inderdaad vlot verkocht zal worden valt te bezien, vooral vanwege de zeer hoge prijs per vierkante meter die de makelaar berekent.

Meer dan €11.000 per vierkante meter

De prijs per vierkante meter ligt boven de €11.000, waarmee het een van de duurste woningen in zowel Nederland als specifiek in Amsterdam is. In verhouding is de woning nog wel wat goedkoper dan het penthouse op de Dam dat voor €25.000.000 te koop staat, maar de prijs komt daar wel in de buurt. Het geeft goed aan dat zelfs een zeer kleine woning in Amsterdam een mooi bedrag kan opleveren, of aan de andere kant moet kosten voor iemand die op zoek is naar een mooie woning in de hoofdstad van Nederland.

De woningmarkt in Amsterdam lijkt op dit moment over te koken, iets dat onder andere terug te zien valt aan de zeer hoge prijzen voor de verschillende woningen. Een kelder vormt allang geen opslagruimte meer, in plaats daarvan proberen bezitters van vastgoed iedere vierkante meter te verkopen. Het record? Een woning aan de Voetboogstraat van slechts 28 vierkante meter, voor €275.000.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.