Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Wethouder Amsterdam beaamt bizarre situatie op woningmarkt

Wethouder Amsterdam beaamt bizarre situatie op woningmarkt
23 jan 2017

Vindersloon van €10.000 voor betaalbare huurwoning Een Amsterdammer die een huurwoning zoekt bood een bedrag van €10.000 aan vindersloon, voor de persoon die voor hem een betaalbare huurwoning zou zoeken. Of het gaat om een serieuze vraag of een stunt is op dit moment niet bekend. Volgens de wethouder geeft het echter wel goed aan dat de krapte op de woningmarkt serieus is. We horen regelmatig over koopwoningen die enorm in waarde stijgen, tegelijkertijd hebben huurders veel moeite om een geschikte woning te vinden. Zij betalen hoge huren voor kleine woningen, als ze er al in slagen om iets te vinden. Dat begint ook steeds meer te gelden voor de koopwoningen, omdat beleggers de panden opkopen en daarmee particulieren aftroeven die proberen een huis te kopen.

Beleggers op de woningmarkt Beleggers domineren de woningmarkt, nu ze de kans hebben om mooie rendementen te maken met panden die ze kunnen kopen. Het betekent in de praktijk dat particulieren in veel van de gevallen niet de kans hebben om een woning te kopen. Ze vissen achter het net, omdat beleggers er meer voor over hebben en verwachten er een mooi rendement mee te kunnen maken. Tot nu toe is het vooral Amsterdam dat te maken heeft met deze problemen, al lijkt ook de markt in Utrecht net als die in andere grote steden behoorlijk aan te trekken en met oververhitting te maken te gaan krijgen.

De wethouder Wonen in Amsterdam spreekt van gekte op de woningmarkt in zijn stad. Aanleiding voor die uitspraak is iemand die €10.000 vindersloon bood voor een betaalbare huurwoning. Ook op de koopmarkt gaat het hard, daar zijn het de beleggers die hun slag slaan nu de prijzen flink oplopen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.