Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Nieuwe rentevaste periode kan hypotheek flink voordeliger maken

Nieuwe rentevaste periode kan hypotheek flink voordeliger maken
7 feb 2017

Lagere rente en toch 10 jaar vast

In veel van de gevallen hebben huiseigenaren de kans om een veel lagere hypotheekrente met de bank af te spreken, terwijl ze de rente toch 10 jaar kunnen vastzetten. In sommige gevallen is er zelfs sprake van een besparing bij 15 of 20 jaar vast. Dat betekent dat mensen wel de zekerheid kunnen blijven houden van een lange rentevaste periode, zonder dat ze daar aan de andere kant hoge kosten voor hoeven te maken. Huiseigenaren die de rente minder lang wensen vast te zetten kunnen uiteraard nog meer profiteren van lagere rentes, al valt het te bezien of dat voordeel na aflopen van die kortere periode ook nog beschikbaar zal zijn.

Extra sparen of aflossen op de hypotheek

Er bestaan voor huiseigenaren bovendien meer mogelijkheden om te besparen op de hypotheeklasten, ook op het moment dat de rentevaste periode nog niet afloopt. In dat geval is het bijvoorbeeld mogelijk om extra af te lossen op de hypotheek, door daar spaargeld voor in te zetten. Dit verlaagt de hypotheekschuld, waardoor de rente in absolute zin daalt. Een aflossing van €10.000 op de hypotheek kan bijvoorbeeld gemakkelijk tot een paar tientjes aan kosten per maand schelen. Het is de moeite waard om hier met een onafhankelijke hypotheekadviseur over te spreken, aangezien die de mogelijkheden kan schetsen.

De hypotheekrente loopt de laatste tijd weer iets op, maar is nog altijd historisch laag. Dat betekent dat veel hypotheekbezitters die hun rentevaste periode opnieuw mogen kiezen de kans hebben om flink te besparen. Er zijn voorbeelden bekend van huiseigenaren die bruto €150 per maand besparen dankzij de lage rente van dit moment.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.