Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Consument heeft iets minder vertrouwen in de woningmarkt

Consument heeft iets minder vertrouwen in de woningmarkt
13 feb 2017

Nog steeds een goede tijd om een huis te kopen

Uit het onderzoek van de vereniging blijkt dat de helft van de mensen het nog altijd een goed moment vindt om een huis te kopen. Zij laten zich daarmee slechts beperkt beïnvloeden door de stijgende huizenprijzen van de laatste tijd en bijvoorbeeld de rente die alweer wat is opgelopen. Bovendien hebben zij het idee dat de economie voldoende sterk is om voldoende zekerheid op een baan te kunnen behouden. De andere helft van de mensen vindt het geen goed moment om een huis te kopen. Zij lijken even te willen wachten tot de prijsstijgingen weer tot een einde zijn gekomen.

Stabiel of een lichte daling

Consumenten hebben hun vertrouwen uitgesproken, waarop de Vereniging Eigen Huis heeft aangegeven dat het aantal verkochte woningen de komende tijd waarschijnlijk stabiel zal blijven of dat dit nog iets zal dalen. Wat de ontwikkeling ook wordt, het lijkt erop dat het de komende tijd wat rustiger zal zijn op de woningmarkt. Dat is op zich niet verkeerd, na een sterke daling in eerste instantie en een stijging die daarna plaatsvond. Een meer rustig vaarwater kan ervoor zorgen dat de woningmarkt zich op een meer stabiele manier zal ontwikkelen, waardoor die beter in te schatten en te voorspellen valt.

De Vereniging Eigen Huis peilt regelmatig het vertrouwen van consumenten in de woningmarkt. Tijdens de crisis was dit belabberd, maar daarna steeg het snel. Inmiddels is er een einde gekomen aan die stijging. Nog meer dan de helft van de mensen vindt het een goede tijd om een huis te kopen, maar de rek lijkt er wel een beetje uit.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.