Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Merius kan dankzij nieuwe investeerder ook NHG-hypotheken aanbieden

Merius kan dankzij nieuwe investeerder ook NHG-hypotheken aanbieden
2 mrt 2017

Sinds 1 september actief met hypotheken

Het bedrijf is al sinds 1 september actief op de hypotheekmarkt in Nederland, maar dat was tot op heden nog met een beperkt bedrag aan beschikbaar kapitaal. Dat betekende dat het lastig was om NHG-hypotheken aan te gaan bieden, waar veel vraag naar is onder starters. Dankzij de nieuwe investeerder is er veel meer kapitaal bijgekomen, dat ingezet kan gaan worden op de Nederlandse markt. De garantie maakt het voor huizenkopers gemakkelijk om een bedrag te financieren, dankzij de dekking door de overheid vanuit het fonds voor de Nationale Hypotheek Garantie. Dat betekent tegelijkertijd dat de geldverstrekker een lagere rente zal vragen, omdat er sprake is van minder onzekerheid. Nu Merius ook met NHG-hypotheken actief is zal de kans groot zijn dat meer consumenten hier gebruik van kunnen gaan maken.

Starters, doorstromers en oversluiters

Merius heeft zich tot nu toe vooral gericht op doorstromers en oversluiters. Daar zullen nu ook de starters bijkomen, omdat zij gebruik kunnen maken van de mogelijkheden die er dankzij de nieuwe investeerder zijn ontstaan. Merius is vooral bijzonder dankzij de mogelijkheid om op hypotheken standaard 25% per jaar af te kunnen lossen. Bovendien is de aangeboden rente tot 8 maanden geldig zonder noodzaak om de offerte te verlengen. Dor extra af te lossen kunnen klanten zorgen voor een aanzienlijk lagere hypotheekrente. De nieuwe investeerder moet ervoor gaan zorgen dat meer klanten gebruik kunnen maken van deze mogelijkheden.

Merius is sinds enige maanden actief op de hypotheekmarkt en heeft een nieuwe investeerder gevonden, waardoor de geldverstrekker nu ook NHG-hypotheken kan gaan aanbieden. Een institutionele belegger heeft een grote investeerder gedaan, waardoor de hypotheekmarkt er een nieuwe speler bij heeft gekregen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.