Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Blok heeft behoorlijke veranderingen gebracht op de woningmarkt

Blok heeft behoorlijke veranderingen gebracht op de woningmarkt
6 mrt 2017

Woningmarkt weer flink hersteld

Toen de minister aantrad was er sprake van een flinke crisis op de woningmarkt. Veel mensen durfden hun huidige woning niet te koop te zetten, waardoor ook de vraag naar nieuwe woningen aan de andere kant sterk afnam. Veel woningen werden minder waard en kwamen ‘onder water’ te staan, vanwege de hoge hypotheken van net voor de crisis die erop rustten. Minister Blok heeft er alles aan gedaan om die situatie te keren en er daarmee voor te zorgen dat de woningmarkt weer gezonder zou worden. Hij is daar met zijn maatregelen behoorlijk goed in geslaagd. Op dit moment is de vraag naar woningen weer veel groter, al ligt dat natuurlijk ook aan de economische vooruitgang waar op dit moment weer sprake van is.

Werk aan de winkel op de woningmarkt

Minister Blok kijkt tevreden terug op wat hij heeft weten te bereiken op de woningmarkt, maar herkent en erkent aan de andere kant ook dat er nog veel werk aan de winkel is. Op dit moment hebben vooral starters het lastig om een eigen woning te kopen. De prijzen zijn de laatste jaren weer flink gestegen, waardoor met name zij moeite hebben om de financiering daarvoor rond te krijgen. Of er nieuwe maatregelen aan zitten te komen is op dit moment nog niet duidelijk, maar het lijkt erop dat een nieuw kabinet wel zal gaan doen om de starters verder op weg te helpen.

Minister Blok heeft een roerige tijd achter de rug als minister van Wonen. Hij heeft een aantal veranderingen doorgevoerd op de woningmarkt, die er uiteindelijk toe lijken te hebben geleid dat de markt stabieler is geworden en zich positief heeft ontwikkeld. De gevolgen van de crisis worden daarmee stap voor stap uitgewist.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online