Beoordeel deze pagina
7/10 (1)
test

Belastingdienst lost probleem met aangifte bij oude hypotheek op

Belastingdienst lost probleem met aangifte bij oude hypotheek op
9 mrt 2017

Hypotheek van voor 28 oktober 2012

Het ging volgens de Belastingdienst om belastingplichtigen die voor 28 oktober 2012 een hypotheek hebben afgesloten en daar nog rente over betalen. Er zat een fout in de berekeningen, waardoor niet de juiste bedragen werden overgenomen. Dit zou leiden tot een verkeerde aangifte, waardoor er op termijn een herstel zou moeten plaatsvinden. Wat er precies aan de hand was is niet bekend gemaakt, maar volgens de Belastingdienst ging het om een technische fout. Die zou inmiddels zijn opgelost, waardoor mensen weer aangifte kunnen doen. Het is niet bekend hoeveel mensen in de tussentijd toch aangifte hebben gedaan op basis van het verkeerd berekende bedrag.

Problemen opgelost en aangifte doen

De Belastingdienst kampt eigenlijk ieder jaar wel met een paar technische problemen, al lijkt het dit jaar opvallend goed te gaan. Er zat dus een kleine fout in de berekening met betrekking tot de betaalde hypotheekrente bij oude hypotheken, maar de website was bijvoorbeeld goed bereikbaar voor mensen die al meteen na 1 maart aangifte wilden doen. Iedereen die in ieder geval voor 1 april aangifte doet weet zeker dat de Belastingdienst voor 1 juli uitspraak zal doen over de definitieve aanslag en de te betalen of te ontvangen bedragen. Nu de fout is opgelost met betrekking tot de hypotheekrente kan een ieder weer aangifte doen, ook wanneer er sprake is van een hypotheek die al voor 28 oktober 2012 werd afgesloten.

De Belastingdienst waarschuwde kort na 1 maart dat hypotheekbezitters met een hypotheek van voor 28 oktober 2012 nog beter even geen aangifte konden doen, omdat er een fout in het systeem was geslopen. Wat er precies aan de hand is geweest heeft de fiscus niet laten weten, maar het probleem is inmiddels opgelost.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.