Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Kiezers over de woningmarkt: starterslening en meer aflossen

Kiezers over de woningmarkt: starterslening en meer aflossen
14 mrt 2017

Pensioengeld inzetten voor de aflossing

De deelnemers vulden de KiesWijzerWonen in. Zij konden daarin aangeven welke maatregelen zij graag zien, met betrekking tot de woningmarkt. Ze gaven in grote getale aan een nieuwe mogelijkheid te wensen om als starter een eigen woning te kopen, zonder daar eerst zelf jaren voor te moeten sparen. Bovendien willen huizenbezitters graag de mogelijkheid om hun pensioengeld in te zetten voor extra aflossingen. 65% van hen is het daarmee eens. Dit moet er volgens hen voor zorgen dat de hypotheekschuld afneemt, waardoor de maandlasten omlaag kunnen. De lagere lasten zorgen er op die manier automatisch voor dat er gemakkelijker voor het pensioen te sparen valt en meer mensen van een fijne oude dag kunnen genieten.

VVD populair bij huizenkopers

Uiteraard is de deelnemers in het onderzoek ook gevraagd naar hun politieke voorkeur. Het valt op dat het vooral de VVD is die populair blijkt bij de groep. Volgens 33% van hen komt die partij het best op voor de belangen van huizenbezitters. Op de tweede plaats staat de ChristenUnie, de andere partijen worden minder goed gewaardeerd door de mensen met een eigen woning en de groep die graag een eigen woning wil kopen. CDA en 50Plus doen het op dat gebied juist niet goed, van hen denken veel kiezers dat ze het niet zo hebben op de mensen met een eigen woning.

Drie op de vier kiezers willen graag een landelijke starterslening, die het weer gemakkelijker moet maken om een eerste woning te kopen. Dat blijkt uit onderzoek van brancheorganisatie VBO, die onderzoek deed onder ruim 2.000 mensen. Bovendien willen zij graag de mogelijkheid om af te lossen met hun pensioengeld.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.