Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

ABN waarschuwt nieuw kabinet voor broze woningmarkt

ABN waarschuwt nieuw kabinet voor broze woningmarkt
18 mrt 2017

Regionale verschillen nog altijd groot

Er is volgens ABN Amro onder andere sprake van grote regionale verschillen, die ervoor zorgen dat de woningmarkt in de Randstad er heel anders uitziet dan in andere delen van het land. Er is sprake van een aantal krimpregio’s, waar nauwelijks mensen naartoe kunnen en de waarde van woningen nog gemakkelijk daalt. Bovendien is er sprake van hoge huren in de vrije sector, waardoor met name een grote groep starters tussen wal en schip lijkt te vallen. Volgens ABN moet het komende kabinet er opnieuw alles aan doen om de woningmarkt zo snel mogelijk gezond te krijgen. De eerste tekenen van het herstel zijn er, maar dat betekent niet dat de nieuwe minister van Wonen achterover kan leunen. In plaats daarvan is het volgens het economisch bureau van de bank juist nu van belang om door te pakken.

Koopwoningen en huurwoningen

Zowel de woningmarkt voor koopwoningen als voor huurwoningen is op dit moment nog verre van gezond, ook al is er sprake van een eerste herstel. Door nu verder in te zetten op de groei van de woningmarkt en het gezond maken van de beide onderdelen wordt het mogelijk die stabieler te maken. ABN Amro wil het kabinet waarschuwen dat de hervormingen van dit moment nog niet klaar zijn en dat de plannen een vervolg moeten krijgen. Alleen op die manier kunnen we de woningmarkt stabieler maken en voorkomen dat er net als in 2008 een flinke crisis uit kan breken.

ABN Amro waarschuwt het nieuwe kabinet dat de hervormingen op de woningmarkt nog niet af zijn. Het gaat beter dan een paar jaar geleden, maar het herstel is broos en kan daardoor niet zomaar allerlei aanpassingen verwerken. Bovendien moet de nieuwbouw de komende jaren flink gestimuleerd worden, om te voorkomen dat het woningtekort verder oploopt.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.