Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Woonbeurs laat gekte op Rotterdamse woningmarkt goed zien

Woonbeurs laat gekte op Rotterdamse woningmarkt goed zien
25 mrt 2017

Nieuwbouwprojecten erg in trek

Met name de te bouwen The Terraced Tower aan de Boompjes en de Cooltower in het Baankwartier leken erg in trek bij de bezoekers. Het zijn nieuwbouwprojecten op mooie locaties, waarin veel mensen hun kans zien om in de Rotterdamse stad te kunnen wonen. De informatiestand moest tijdens de beurs naar een nieuwe locatie worden verplaatst, om daar het grote aantal bezoekers beter aan te kunnen. Het geeft goed aan dat de vraag op dit moment groter is dan het aanbod, waardoor er een behoorlijke gekte op de woningmarkt is ontstaan. Dat is al veel langer het geval in Amsterdam, maar ook in Rotterdam en andere grote steden lijkt dit verder door te ontwikkelen. Het drijft de prijzen van woningen op.

Net zoveel bezoekers als in 2008

De organisator van de Woonbeurs is uiteraard zeer tevreden met de grote belangstelling voor de verschillende stands. Hij heeft tegen het AD aangegeven dat de beurs sinds 2008 niet meer zoveel bezoekers heeft getrokken. Het lijkt aan te geven dat de woningmarkt er weer behoorlijk bovenop is, of dat in ieder geval de weg naar boven toe is ingezet. Projectontwikkelaars hoeven in ieder geval weinig moeite te doen om hun woningen aan de man te brengen. Dat betekent bovendien goed nieuws voor iedereen die een bestaande woning in Rotterdam of in een andere grote stad in het land probeert te verkopen.

De Woonbeurs in Rotterdam heeft aangetoond dat er in de havenstad sprake is van behoorlijke gekte op de woningmarkt. Ruim 9.000 bezoekers kwamen naar de beurs in het Rotterdamse WTC in de Koopgoot. Ze lieten zich daar informeren over de nieuwe regionale nieuwbouwprojecten. De belangstelling was groot, wat het lastig maakt om er als koper tussen te komen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.