Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Vertrouwen in de woningmarkt daalt niet langer

Vertrouwen in de woningmarkt daalt niet langer
6 apr 2017

Stijging van de rente Het vertrouwen in de woningmarkt was tijdens de crisis erg laag, weinig mensen vonden het toen een goed moment om een eigen woning te kopen. Dat is in de jaren na de crisis flink veranderd, waardoor er een enorme stijging van het vertrouwen heeft plaatsgevonden. Sinds ongeveer een jaar is er weer sprake van een lichte daling, waarmee de eerste aankoopgolf op de woningmarkt achter de rug lijkt. Er zette een daling van het vertrouwen in de woningmarkt in, waarvan het niet geheel duidelijk was hoe lang die aan zal houden. Daar is volgens de VEH nu antwoord op gekomen, omdat het vertrouwen in de woningmarkt inmiddels weer stabiel is. De index staat nu op 110 punten, net als 3 maanden geleden. Dat betekent dat de meerderheid van de mensen positief is over de woningmarkt en daar vertrouwen in heeft.

Meer optimisten dan pessimisten De index van de indicator zou bij 100 punten wijzen op evenveel optimisten als pessimisten. Dat betekent dat er in dit geval meer optimisten in het land zijn, mensen met vertrouwen in de woningmarkt. Dat past bij het huidige beeld van de markt, al lijkt er een risico te bestaan dat de rente weer wat zal stijgen. In dat geval zal het vertrouwen weer wat afnemen, waardoor de kans groot is dat de stabiliteit voorlopig van niet al te lange duur zal zijn.

Het vertrouwen in de woningmarkt daalt niet langer, zo blijkt uit de Eigen Huis Marktindicator. Het is de indicator van de Vereniging Eigen Huis (VEH) waarmee de vereniging ieder kwartaal meet hoe het gesteld is met het vertrouwen in de woningmarkt. Er was de laatste tijd sprake van een daling, waar nu een einde aan is gekomen.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online