Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Woningmarkt moet weer op de agenda van het kabinet

Woningmarkt moet weer op de agenda van het kabinet
17 apr 2017

Verder hervormen op de woningmarkt

Volgens het IMF is het van belang om de woningmarkt de komende tijd verder te hervormen, zodat die stabieler in elkaar komt te zitten en weer een aantal jaren vooruit kan. De afgelopen jaren hebben aangetoond dat veranderingen meer stabiliteit kunnen brengen, nadat we tijdens de crisis te maken hebben gehad met grote problemen. Het is wat dat betreft van belang om de koe nu bij de horens te vatten en er daarmee voor te zorgen dat de woningmarkt in Nederland er nog gezonder voor komt te staan. Het IMF heeft onder andere laten weten dat de leennormen strenger zouden mogen. Dat kan in de praktijk betekenen dat het de komende jaren nog een beetje lastiger wordt om een hypotheek af te sluiten, vooral voor starters die zoeken naar een mogelijkheid om een eigen woning te kopen.

Meer stabiliteit voor de toekomst

Het IMF en de andere organisaties die het kabinet aansporen om de woningmarkt verder te hervormen wijzen er vooral op dat dit meer stabiliteit moet gaan brengen. Op die manier moet het mogelijk zijn om de woningmarkt klaar te maken voor de toekomst, zodat we niet nog een keer te maken kunnen krijgen met een crisis zoals die zich tussen 2008 en 2011 heeft voorgedaan. Op Europees en zelfs wereldniveau wordt er hard gewerkt aan dergelijke maatregelen, iets waar we ook in Nederland in mee zouden moeten gaan. Verschillende partijen onderhandelen op dit moment over een kabinet, waarbij de kans groot is dat ook de woningmarkt uitvoerig besproken wordt.

De woningmarkt is de afgelopen tijd behoorlijk hervormd, al zijn de laatste veranderingen alweer een paar jaar oud. Volgens de verschillende belangenorganisaties en ook het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is het van belang dat het nieuwe kabinet de woningmarkt hoog op de agenda zet en daar heel duidelijk mee aan de slag gaat.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.