Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Langlopende hypotheek populair bij consument

Langlopende hypotheek populair bij consument
18 apr 2017

Ook 10 jaar vast populairder

Ten opzichte van 2016 kiest op dit moment een 33% grotere groep voor de rentevaste periode van 30 jaar vast. Ze hebben daarmee zekerheid over de hypotheekrente over de gehele looptijd, waardoor ze geen rekening meer hoeven te houden met eventuele renteschommelingen. De groep die een rentevaste periode kiest van 20 jaar is aan de andere kant opvallend genoeg 6% kleiner geworden. Dit zou er mee te maken kunnen hebben dat die rentevaste periode met name in 2016 erg populair was. Aan de andere kant is de groep die de rente 10 jaar vast zet nog wel wat groter geworden, die is 11% groter dan vorig jaar. De grootste klappen vielen bij de rentevaste periode van 5 jaar vast, die is 50% minder populair dan vorig jaar.

Lange rentevaste periode niet altijd voordeliger

Dat veel consumenten automatisch voor een zo lang mogelijke rentevaste periode kiezen lijkt in eerste instantie logisch, maar hoeft dat niet altijd te zijn. Hypotheekadviseurs geven aan dat het in sommige gevallen toch beter kan zijn om de rente wat minder lang vast te zetten. Het is wat dat betreft de moeite waard om hier samen met de adviseur goed naar te kijken en dan een keuze uit te maken. Op die manier is de hypotheek zowel voor nu als in de toekomst een goede keuze, op basis van de rentevaste periode en de overige voorwaarden.

De langlopende hypotheek wint de laatste tijd sterk aan populariteit bij consumenten, voornamelijk om te profiteren van de lage rente van dit moment. Met name de hypotheekrente voor 30 jaar vast heeft sterk gewonnen aan populariteit, de rentevaste periode van 5 jaar vast blijkt aan de andere kant juist helemaal geen interessante keuze meer.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.