Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Flink meer woningen verkocht in maart dan een jaar eerder

Flink meer woningen verkocht in maart dan een jaar eerder
24 apr 2017

Een plus in alle categorieën woningen

De groei was zichtbaar voor alle soorten woningen, er was sprake van groei in alle categorieën. Met name de twee-onder-een-kapwoningen waren met 58% groei een stuk populairder dan een jaar eerder. Onder de appartementen was er ‘slechts’ sprake van 22% stijging. Dit lijkt er onder andere mee te maken te hebben dat het aantal beschikbare appartementen de laatste tijd afneemt. Met name starters willen daar graag wonen, maar krijgen niet de kans om een woning op de kop te tikken. Het aanbod is zeer beperkt, waardoor kopers in de rij moeten staan om een aankoop te kunnen doen.

Meer hypotheken afgesloten

In lijn met het grotere aantal verkochte woningen zit ook de markt voor hypotheken in de lift. In maart werden er 31.487 hypotheken afgesloten, terwijl dat er vorig jaar in die maand ‘maar’ 23.563 waren. Dat betekent een stijging van 34%. Ook vergeleken met februari van dit jaar was er sprake van een flinke stijging. In totaal werd er voor 8.852 miljoen euro aan hypotheken afgesloten in die maand alleen, wat aan lijkt te geven dat de woningmarkt weer behoorlijk in de lift zit. De gemiddelde hypotheeksom bedraagt op dit moment ruim €281.000 en het aantal executieveilingen ligt bijna 50% lager dan een jaar eerder.

Maart was opnieuw een goede maand voor de woningmarkt, er werden weer meer woningen verkocht dan een jaar eerder. Aan het eind van de maand stond de teller op 21.648 verkopen, waarmee er 34% meer woningen werden verkocht dan een jaar eerder. Er was bovendien sprake van 16% groei ten opzichte van februari.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.