Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Gemeente Amsterdam wil starters op woningmarkt te hulp schieten

Gemeente Amsterdam wil starters op woningmarkt te hulp schieten
29 apr 2017

Geen verkoop per opbod meer De gemeente Amsterdam wil hier graag wat aan doen, om ervoor te zorgen dat starters meer mogelijkheden krijgen. Het moet bijvoorbeeld onmogelijk gemaakt worden om de nieuwbouwwoningen nog per opbod te kunnen verkopen, omdat dit met name de starters in de weg zit. De gemeente werkt al langer aan plannen om in te grijpen op de huurmarkt en wil er met de nieuwe maatregelen ook voor zorgen dat het op de koopmarkt gemakkelijker wordt om er tussen te komen. Het is volgens de gemeente geen probleem om woningen voor een goede prijs te verkopen, mits de winsten niet steeds in dezelfde private zakken terecht komen. De gemeente werkt aan een aantal concrete maatregelen, die op relatief korte termijn zouden moeten worden ingesteld.

Zwarte lijst voor projectontwikkelaars De gemeente wil onder andere werken aan een zwarte lijst voor projectontwikkelaars. Zodra zij projecten per opbod verkopen of er op andere manieren voor zorgen dat de prijzen sterk oplopen zouden ze daarvoor een waarschuwing moeten krijgen of zouden ze op een zwarte lijst moeten komen. Op die manier moeten huizenkopers en huurders beter beschermd moeten worden tegen dergelijke praktijken, vooral starters. Zij krijgen dan meer kansen om een woning te kopen, zonder dat ze daarvoor te diep in de buidel moeten tasten. Of die maatregelen eraan komen en wanneer die in zouden kunnen gaan is op dit moment nog niet bekend.

Projectontwikkelaars in Amsterdam ruiken kansen om flink geld te verdienen, met name aan starters die wanhopig op zoek zijn naar een eigen koopwoning. Recent werd er een project per opbod verkocht, waardoor de prijzen flink werden opgedreven. Met name starters hebben niet de mogelijkheid om flink te overbieden, waardoor zij vaak achter het net vissen.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online