Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Tekort aan nieuwbouw in Breda laat druk op woningmarkt toenemen

Tekort aan nieuwbouw in Breda laat druk op woningmarkt toenemen
6 mei 2017

Behoorlijke druk op de woningmarkt neemt verder toe De druk op de woningmarkt is op dit moment al behoorlijk, omdat er een relatief klein aantal woningen te koop staat. Die druk zal de komende tijd alleen nog maar toenemen, vanwege het tekort aan nieuwbouwwoningen dat er beschikbaar komt. In 2012 stonden er bijvoorbeeld nog ruim 2.600 woningen te koop, terwijl dat er nu nog maar 899 zijn. Dat is te weinig voor de vraag naar woningen, waardoor er veel druk ontstaat en kopers er snel bij moeten zijn om kans te maken. Met name starters vissen vaak achter het net, omdat de prijzen oplopen en zij veel eigen middelen moeten meenemen om een woning te kunnen kopen.

Minder woningen verkocht dan kwartaal ervoor Opvallend genoeg werden er tijdens het eerste kwartaal van 2017 minder woningen verkocht dan in het laatste kwartaal van 2016. Dat zou kunnen wijzen op een vraag die afneemt. Toch lijkt het erop dat dit niet het geval is. Volgens verschillende analisten was er ook de afgelopen jaren sprake van een dip in het eerste kwartaal, omdat er voor het eind van het jaar juist extra veel woningen worden verkocht. Bovendien zorgt het beperkte aanbod ervoor dat er minder woningen verkocht worden. Wat dat betreft lijkt de druk op de woningmarkt in Breda juist alleen maar groter te worden en is het van belang om daar de komende tijd iets aan te gaan doen.

Er staat een historisch klein aantal woningen te kopen in Breda, waardoor de druk op de woningmarkt daar behoorlijk begint toe te nemen. Volgens analisten wordt er op het moment te weinig gebouwd, waardoor de prijzen oplopen en met name starters geen geschikte woning kunnen vinden. Door meer te gaan bouwen moet daar verandering in komen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.