Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Hypotheken van Duitse Volksbank beter beschikbaar in Nederland

Hypotheken van Duitse Volksbank beter beschikbaar in Nederland
9 mei 2017

Hypotheek sinds 2011 beschikbaar

De hypotheken uit Duitsland zijn inmiddels een aantal jaren beschikbaar, al is het bereik niet groot. Inmiddels is het ook via Huis & Hypotheek mogelijk om een dergelijke hypotheek af te sluiten. De aanbieder maakt onderdeel uit van de Credit Management & Investors Solutions groep, de CMIS Group. Die wil ervoor gaan zorgen dat de hypotheken bij een breder publiek onder de aandacht komen, dan tot nu toe is gebeurd. Het is al langer mogelijk om de Duitse hypotheken af te sluiten via De Hypotheker, Eyeopen en De Boer Financial Consultants. Daardoor is er al een redelijke groep met consumenten die gebruik maakt van de hypotheken van over de grens.

Voor expats en hypotheek in box 3

Het zijn vooral expats die gebruik kunnen maken van de hypotheken uit Duitsland. Indien zij een buitenlands inkomen hebben kunnen ze dat gebruiken om de hypotheek aan te vragen. Bovendien hebben ze de mogelijkheid om de hypotheek in box 3 onder te brengen. Het is in Nederland gebruikelijk om dat in box 1 te doen, waardoor de hypotheek belast wordt zoals het werk en de woning. Met name bij een groot beschikbaar vermogen kan het interessant zijn om uit te wijken naar een andere box. Dit lijkt aan te geven welke doelgroep de Duitse hypotheekverstrekker ook in Nederland voor ogen heeft.

De hypotheken van de Duitse Volksbank zijn in Nederland sinds 2011 beschikbaar, waardoor we daar inmiddels enige tijd gebruik van kunnen maken. Dat wordt nu ook mogelijk via Huis & Hypotheek, waarmee de aanbieder het bereik hoopt te vergroten. Dit moet er vooral voor zorgen dat meer expats de hypotheken afsluiten.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.