Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Drukte op de woningmarkt komt vooral op middelgrote steden te liggen

Drukte op de woningmarkt komt vooral op middelgrote steden te liggen
13 mei 2017

Drukte in het midden en in Brabant

Vooral in het midden van het land is er sprake van een aantal steden waarin het erg goed gaat met de woningmarkt. Dat geldt bijvoorbeeld voor plaatsen zoals Bloemendaal, Laren en Blaricum, net als voor een stad als Leiden. De prijzen van met name appartementen lopen er hard op, omdat het aanbod kleiner is dan de vraag op dit moment. De grote groep kopers die zich op de middelgrote steden richt lijkt er voor zichzelf voor te zorgen dat de prijzen oplopen, waardoor met name starters het erg lastig hebben. Ook steden in Brabant laten enorme groei zien. Goede voorbeelden zijn Den Bosch, Tilburg en Eindhoven. In die steden is het lastig om nog een eigen woning te kopen, mede door de hoge prijzen van dit moment.

Huizenprijzen hoog in de stad

De huizenprijzen zijn hoog in de stad. Vooral de middelgrote steden laten grote stijgingen zien, al zijn er ook andere plaatsen bij waar het voor met name starters haast onmogelijk is geworden om een eigen woning te kopen. De gemiddelde prijs van woningen ligt er hoog, veel hoger dan in plaatsen zoals Marne, Heerlen en Kerkrade waar de woningmarkt het een stuk minder goed doet. In Veendam bedraagt de gemiddelde prijs van een huis zelfs maar €99.000, waarmee de huizen daar het goedkoopst zijn. Met €680.000 per huis zijn ze in Bloemendaal aan de andere kant het hoogst van Nederland.

De grootste drukte op de woningmarkt in Amsterdam en Utrecht lijkt wat af te nemen. Het lijkt erop alsof woningkopers het hebben opgegeven om daar een eigen huis te kopen. Zij richten zich nu op de middelgrote steden, waar het een stuk lastiger is geworden om een eigen woning te kopen. Het zijn die steden waar de huizenprijzen de laatste tijd flink oplopen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.