Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Starters zijn aangewezen op creativiteit om huis te kopen

Starters zijn aangewezen op creativiteit om huis te kopen
30 mei 2017

Briefjes aan eigenaren van appartementen

Een van de starters beschrijft bijvoorbeeld hoe ze aan alle 18 eigenaren van appartementen in een complex waar ze graag wil wonen een briefje schreef. 'Wij zijn starters, en vinden je huis leuk. Wil je het verkopen aan ons?’ Ze werd in eerste instantie uitgelachen door vrienden, maar die verstomden toen het inderdaad bleek te lukken om op die manier contact te krijgen. De starter vond een stel bereid om hun appartement te verkopen, omdat zij al van plan waren om naar iets anders op zoek te gaan. Inmiddels is het voorlopig koopcontract getekend en lijkt het dus wel degelijk een interessante methode om een eigen huis te kopen.

Lage rente voor een hypotheek

Starters die er nu nog in slagen om een mooie woning te vinden zorgen er daarmee eenvoudig voor dat ze kunnen profiteren van de lage rente op dit moment. Het lijkt erop dat de rente niet meer verder omlaag kan en de komende maanden tot jaren wellicht weer wat zal gaan oplopen. In dat geval is het prettig om nu nog een woning te kunnen kopen. Het zeer beperkte aanbod van dit moment vraagt om geduld of om een creatieve aanpak, zodat ook starters er tussen kunnen komen op de woningmarkt.

Starters hebben grote moeite om een eigen huis te kopen. Deels omdat ze moeite hebben een hypotheek af te sluiten, maar ook deels omdat er weinig huizen beschikbaar zijn. In een interview met het FD geven verschillende starters aan hoe ze creatief te werk gaan om toch kans te maken op een mooie woning nu de rente nog erg laag staat.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.