Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Prepaid creditcard niet ideaal ondanks voordelen voor hypotheek

Prepaid creditcard niet ideaal ondanks voordelen voor hypotheek
6 jun 2017

Geen invloed op leencapaciteit

Met name starters die een hypotheek willen afsluiten dienen rekening te houden met eventuele andere leningen die ze hebben lopen. Ook de creditcard behoort daartoe, omdat ze daarmee op afbetaling aankopen kunnen doen. Een creditcard met een limiet tot een paar duizend euro kan er gemakkelijk toe leiden dat er €10.000 minder hypotheek kan worden aangevraagd en afgesloten. De prepaid creditcard voorkomt dit, omdat er geen kredietmogelijkheden aan gekoppeld zijn. Dat voorkomt een BKR-registratie, waardoor dit niet van invloed is op de hypotheek. Hier staat tegenover dat de kosten relatief hoog liggen en dat veel klanten niet bepaald te spreken zijn over de klantvriendelijkheid van het prepaid alternatief voor een creditcard.

Relatief duur en klantonvriendelijk

Klanten moeten relatief veel kosten maken om betalingen te kunnen doen met de prepaid creditcard of geld beschikbaar te maken. Aankopen met de prepaid uitvoering van de betaalkaart zijn niet van invloed op de mogelijke hypotheek, maar brengen aan de andere kant relatief veel rompslomp met zich mee. Klanten moeten eerst geld overmaken naar een speciale rekening, zodat ze vervolgens uitgaven kunnen doen. Dat betekent dat het gebruik van de kaart niet bepaald eenvoudig is. Consumenten kunnen de prepaidkaart gebruiken als ze een zo hoog mogelijke hypotheek willen afsluiten, maar dienen ook rekening te houden met de nadelen van de kaart.

De prepaid creditcard lijkt op het eerste gezicht een goede keuze met het oog op de hypotheek. Er is geen sprake van een BKR-registratie, waardoor de leencapaciteit niet lager uitvalt. Hier staat tegenover dat de prepaid creditcard een relatief dure en vooral klantonvriendelijke oplossing blijkt, waardoor dit toch niet de ideale keuze is.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.