Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

ASN Bank wil met groene hypotheek terug op de hypotheekmarkt

ASN Bank wil met groene hypotheek terug op de hypotheekmarkt
8 jun 2017

Duurzaam wonen in een duurzame samenleving

Volgens ASN Bank liggen er kansen op de hypotheekmarkt om meer mensen duurzaam te laten wonen. Door een groene hypotheek uit te brengen moeten er mogelijkheden op dat gebied ontstaan. Volgens de bank is het nog niet goed duidelijk hoe de hypotheek er precies uit moet gaan zien. Eerder is de bank gestopt met dergelijke hypotheken, omdat de resultaten tegenvielen. ASN denkt echter dat de markt er nu wel klaar voor is en wil het daarom nog een keer proberen met een duurzame hypotheek. De bank heeft in ieder geval al aangegeven dat de hypotheek er niet alleen zal zijn voor mensen met energiezuinige huizen, waardoor de markt groter moet zijn en de kans van slagen zal toenemen.

Aanzienlijk deel van 650.000 klanten woningeigenaar

ASN Bank heeft volgens de vertrekkend directeur op dit moment meer dan 650.000 klanten, waarvan een groot deel huiseigenaar is. Met een duurzame hypotheek moet het voor hen mogelijk worden om een meer groene keuze te maken, die verschillende voordelen zal opleveren. Op dit moment is er ook een groene hypotheek beschikbaar die Triodos, al zit die volgens ASN op een andere manier in elkaar. Het gaat daar alleen om financieringen voor woningen met een goed energielabel. De bank wil zich richten op een brede groep huiseigenaren, die met de hypotheek bijvoorbeeld de kans krijgen om hun woning duurzamer te maken.

ASN Bank is op dit moment niet (meer) actief op de hypotheekmarkt, maar daar kan wellicht verandering in komen. De bank heeft aangegeven te werken aan een terugkeer, met een groene hypotheek. Dit moet huiseigenaren aanzetten te verduurzamen. Het is nog niet bekend hoe de voorwaarden of condities voor de groene hypotheek er precies uit gaan zien.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.