Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Voorrang voor leraar zou woningmarkt oneerlijk maken

Voorrang voor leraar zou woningmarkt oneerlijk maken
17 jun 2017

Voorrang voor andere beroepen

Het klopt dat leraren over het algemeen niet staan te springen om aan de slag te gaan. Een woning in Amsterdam zou kunnen helpen om hen over de streep te trekken, waardoor het een interessant middel zou kunnen zijn. Ondertussen bestaan er ook een aantal andere beroepsgroepen die maatschappelijke problemen oplossen. Er valt dan te denken aan verplegers, de politie en zorgmedewerkers. Indien leraren voorrang krijgen op de woningmarkt zou er ook voor die groepen wat geregeld moeten worden. Het lijkt op die manier lastig om bepaalde beroepen voorrang te verlenen, zonder dat er scheve verhoudingen ontstaan ten opzichte van de rest van de beroepsbevolking.

Koop- en huurmarkt op slot

Het is zowel in Amsterdam als in andere grote steden in Nederland lastig om een woning te vinden. Zowel de koop- als de huurmarkt lijken op slot te zitten. Dit was een paar jaar geleden ook het geval, toen omdat het vertrouwen ontbrak om de woning te kunnen voorkomen. Dat is nu geen probleem meer, maar hiervoor in de plaats is moeite tot kopen gekomen. Veel mensen kunnen geen nieuwe woning kopen, omdat er daarvan te weinig beschikbaar zijn. Dat betekent aan de andere kant dat ze hun eigen woning (nog) niet verkopen, waardoor het aanbod op de woningmarkt erg schaars is. De markt voor huurwoningen is al veel langer krap, met name in een stad als Amsterdam.

In Amsterdam pleitte D66 voor het voorrang verlenen aan leraren op de woningmarkt in de stad. Het zou voor hen op die manier aantrekkelijker moeten worden om in de stad te komen werken. Er komt veel kritiek op dat plan, bijvoorbeeld omdat er ook andere beroepen zijn die dan voorrang zouden moeten krijgen om maatschappelijke problemen het hoofd te bieden.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.