Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Toch weer meer vertrouwen in woningmarkt bij consumenten

Toch weer meer vertrouwen in woningmarkt bij consumenten
24 jun 2017

Optimistisch over de woningmarkt

Dat geeft aan dat consumenten optimistisch zijn over de woningmarkt. Met name de lage hypotheekrente lijkt ervoor te zorgen dat veel consumenten positief zijn. Bovendien stijgen de prijzen nog altijd, waardoor met name de bezitters van een eigen woning goed gestemd zijn. Ongeveer de helft van de Nederlanders vindt het ondertussen een goed moment om een eigen woning te kopen. Aan de andere kant vindt 14% het geen goed moment. Zij lijken vooral terug te deinzen vanwege de hoge prijzen op dit moment. Met name voor starters blijkt het erg lastig om een eigen woning te vinden. Verder denkt ongeveer de helft van de Nederlanders dat de hypotheekrente de komende 12 maanren weer wat zal stijgen. Zo’n 23% verwacht geen verandering en 4% van de mensen denkt zelfs dat de rente nog wat verder omlaag kan.

Lastig om een woning te vinden

Met name starters zijn relatief pessimistisch over de woningmarkt in Nederland. Dat heeft er vooral mee te maken dat zij veel moeite hebben om een geschikte woning te vinden. Met name in de populaire regio’s zoals in de grote steden loopt het aanbod enorm terug. Dat zorgt er op hetzelfde moment voor dat de prijzen oplopen. Starters dienen flink voor een eigen woning te betalen. De strenge hypotheekregels van dit moment maken dat vaak onmogelijk, waardoor het voor hen lastig blijkt om er tussen te kunnen komen.

Uit de kwartaalmeting van de Vereniging Eigen Huis blijkt dat het vertrouwen in de woningmarkt weer wat groter is dan aan het begin van dit jaar, ondanks de moeite die veel starters hebben om een woning te kopen. De index kwam uit op 113 punten, terwijl dat de vorige keer met 111 punten net wat lager was.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online