Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

D66 in Den Haag wil oververhitte woningmarkt voorkomen

D66 in Den Haag wil oververhitte woningmarkt voorkomen
8 jul 2017

Niet dezelfde situatie als in Amsterdam De situatie op de woningmarkt is volgens D66 in Den Haag volledig oververhit geraakt. De prijzen zijn er door het dak geschoten, waardoor zowel starters als doorstromers grote moeite hebben om er een woning te vinden. Bovendien is er nauwelijks sprake van middeldure huurwoningen. Daardoor vallen veel Amsterdammers tussen wal en ’t schip. Die situatie wil D66 in Den Haag voorkomen, door nu alvast te anticiperen op de groeiende vraag van de komende jaren. Met name middeldure huurwoningen tot €710 per maand zijn er veel te weinig, net als vergelijkbare koopwoningen voor starters en doorstromers. Door daar nu alvast wat aan te doen moet worden voorkomen dat het straks voor hele groepen onmogelijk blijkt om een geschikte woning te vinden.

Meer nieuwbouw voor middeldure woningen De komende jaren is het vooral van belang om snel voor meer nieuwbouw te gaan zorgen, zo vindt D66 in Den Haag. Alleen op die manier is het mogelijk om de groei in vraag op te vangen, waardoor er geen oververhitting zal ontstaan. Met name het tempo om te gaan bouwen is van belang, omdat de woningen anders alsnog veel te lang op zich zullen laten wachten. Zodra de vraag eenmaal flink boven het aanbod uitstijgt ontstaat er oververhitting. Het zal vanaf dat moment een stuk lastiger zijn om daar nog wat aan te doen, vooral omdat de groei van de vraag nog wel even door zal zetten.

D66 in Den Haag is bij monde van Anne Toeters van mening dat er nu actie moet worden ondernomen. Alleen op die manier kan een situatie op de woningmarkt zoals in Amsterdam worden voorkomen. Het is volgens haar van groot belang dat er tijdig meer wordt gebouwd. Vooral het aantal middeldure koopwoningen is veel te klein en kan tot problemen gaan leiden.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.