Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Leraren en verpleegkundigen kunnen geen huis meer kopen in Amstelveen

Leraren en verpleegkundigen kunnen geen huis meer kopen in Amstelveen
10 jul 2017

Geen sociale huur en geen koopwoning Het middeninkomen is gemiddeld genomen te hoog om nog in aanmerking te komen voor sociale huur, waardoor de leraren en verpleegkundigen daar helaas niet terecht kunnen. Aan de andere kant krijgen ze het ook niet voor elkaar om een koopwoning aan te schaffen. Dat heeft er vooral mee te maken dat de huizenprijzen flink zijn gestegen. Een woning van 100 vierkante meter pal onder een landingsbaan voor Schiphol kost bijvoorbeeld gemakkelijk €500.000. Dat betekent dat de prijzen bijna niet meer op te brengen zijn, in ieder geval niet voor de middeninkomens. De wethouder luidt de noodklok in een brief aan de gemeenteraad, om aan te sturen op nieuw beleid dat hier iets aan moet gaan doen.

Middeninkomens in de problemen De middeninkomens vallen tussen wal en schip en kunnen eigenlijk niet anders dan huren in de particuliere sector. Dat weet de sector inmiddels ook, waardoor de huurprijzen daar flink hoger liggen dan een paar jaar geleden. Het is daardoor niet vreemd dat de huurders €1.000 - €1.500 per maand betalen voor een heel gemiddelde woning. Daarnaast is het lastig sparen, waardoor de koopwoning er ook in de komende jaren in ieder geval niet zal komen. Het is nog niet bekend hoe de gemeenteraad het beleid denkt te gaan aanpassen om de woningmarkt in Amstelveen weer beter in het gareel te kunnen krijgen.

Leraren, verpleegkundigen en andere middeninkomens krijgen het in Amstelveen praktisch niet meer voor elkaar om een eigen huis te kopen. Zij hebben grote moeite om hypotheken te krijgen voor de hoge huizenprijzen van dit moment. Aan de andere kant verdienen ze teveel voor de sociale huur, waardoor ze zijn aangewezen op de vrije sector.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.