Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Hypotheek voor uitzendkracht iets gemakkelijker geworden

Hypotheek voor uitzendkracht iets gemakkelijker geworden
11 jul 2017

Meer waarde voor de perspectiefverklaring

Er was al wel langer sprake van een perspectiefverklaring, maar daar hecht nog niet iedere geldverstrekker waarde aan. Het is een document waarin de uitzendorganisatie aangeeft wat de toekomst waarschijnlijk zal gaan brengen. Randstad, Tempo Team en Yacht werken hier al een tijdje mee en behalen naar eigen zeggen goede resultaten. Vanaf januari zullen ook Adecco, Timing, OTTO en Manpower aansluiten. Op die manier wordt er een breed blok gevormd, waardoor de geldverstrekkers daar meer vertrouwen in kunnen hebben en de waarde verder toeneemt. Dit zal ervoor gaan zorgen dat het voor flexwerkers gemakkelijker wordt om een hypotheek aan te vragen en af te sluiten voor het huis dat zij willen kopen.

Alternatief voor de werkgeversverklaring

Flexwerkers maken gebruik van de perspectiefverklaring, omdat zij helaas geen werkgeversverklaring kunnen inzetten. Dat is een intentieverklaring van de werkgever om aan te geven dat de intentie om de werknemer in dienst te houden er is. Hier ontleent de bank of een andere geldverstrekker zekerheid aan. De perspectiefverklaring is voor de flexwerkers een interessant alternatief. De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) ondersteunt de verklaring. Toch geeft deze in de Telegraaf wel aan dat mensen met een flexibel contract aan dezelfde eisen moeten voldoen als mensen met een vast contract. Dat kan betekenen dat flexwerkers het vanwege hun vaak lagere inkomen toch wat moeilijker zullen hebben.

Uitzendkrachten hebben het traditioneel lastig om een hypotheek te krijgen. Er is weinig sprake van zekerheid voor de bank, waardoor de geldverstrekker vaak niet zo happig is. Toch komt daar de laatste tijd verandering in. Verschillende uitzendorganisaties gaan werken met een perspectiefverklaring, als alternatief voor de werkgeversverklaring.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online