Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Woningmarkt op de Betuwe schiet hard omhoog

Woningmarkt op de Betuwe schiet hard omhoog
17 jul 2017

Schaarste door weinig aanbod

De vraag naar woningen is groot, maar het is vooral de schaarste die de prijs op dit moment opdrijft. Er is nauwelijks sprake van aanbod, waardoor de woningen die er te koop komen direct worden verkocht. Volgens lokale makelaars komt er niet of nauwelijks aanbod bij, terwijl de vraag aan de andere kant wel stabiel blijft. Dit drijft de prijs enorm op, waardoor de woningen er een stuk duurder zijn dan een paar jaar geleden. Volgens de makelaars is er sprake van een inhaalslag ten opzichte van de jaren in de crisis. Er bestaan weer meer zekerheid over de baan en meer 50-plussers hebben hun huis afbetaald. Zij zetten steeds vaker de stap naar een appartement, dat ze zonder hypotheek aanschaffen waardoor ze gemakkelijker een hoge prijs kunnen betalen.

Alle woningen worden verkocht

Makelaars uit de omgeving zien zelfs woningen die al langere tijd te koop staan nu toch voor de hoge vraagprijzen verkocht worden. Met name dankzij de lage rente van dit moment hebben veel mensen de kans om een relatief groot huis te kopen. Daardoor kan bij een hogere prijs toch een goed bod gedaan worden op een groter huis, waardoor er nog minder aanbod overblijft. Het resultaat is een woningmarkt in de Betuwe die behoorlijk op die van een gemiddelde tot grote stad begint te lijken. De kans is bovendien groot dat deze ontwikkeling nog wel even doorzet.

De Betuwse woningmarkt begint behoorlijke tekenen van oververhitting te vertonen. Het wordt steeds gebruikelijker dat kopers tegen elkaar op bieden en dat woningen verkocht worden voordat ze op Funda staan. De huizenmarkt is ook buiten de stad op hol geslagen. Makelaars doen bij eigenaren zelfs briefjes in de bus met de vraag of ze hun huis mogen verkopen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.