Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Meer dan 21% meer woningen verkocht dan in juli vorig jaar

Meer dan 21% meer woningen verkocht dan in juli vorig jaar
22 jul 2017

Bijna 22.000 verkochte woningen In de vorige maand werden er in totaal 21.686 huizen verkocht. Dat betekent een stijging van 21% ten opzichte van een jaar eerder. Ook ten opzichte van mei van dit jaar werden er meer woningen verkocht. Het gaat om een stijging van 8,5%. Bovendien valt het op dat de stijging zichtbaar is bij alle soorten woningen. Zowel appartementen, eengezinswoningen als vrijstaande woningen bleken meer in trek. Daardoor neemt het aanbod van woningen nog altijd snel af. Van starters weten we dat ze moeite hebben om een geschikte woning te vinden. Het lijkt erop dat ook andere groepen het de komende tijd lastig gaan krijgen. Er is weinig aanbod beschikbaar, waardoor de woningmarkt opnieuw zou kunnen vertragen. Deze keer vanwege een gebrek aan aanbod, in plaats van een gebrek aan vraag. Vooral vrijstaande woningen in trek Met name de vrijstaande woningen werden relatief veel verkocht. Het aantal appartementen dat werd verkocht was aan de andere kant relatief laag. Er werden 12,7% meer appartementen verkocht, terwijl het bij de vrijstaande woningen gaan om een plus van 42,3%. Overigens lijkt dat er vooral mee te maken te hebben dat er in die categorie nog relatief veel aanbod is. Bij appartementen is dat niet het geval, daarvan zijn er de afgelopen periode al zeer veel verkocht. Veel gemeenten bouwen snel bij, maar ze lijken de enorme vraag op de woningmarkt op dit moment niet bij te kunnen houden.

Het gaat nog altijd erg goed op de woningmarkt. Sterker nog, het aantal verkopen afgelopen juni lag 21% hoger dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat betekent dat er sprake is van een heel duidelijke stijging, ondanks het feit dat er steeds minder aanbod beschikbaar is. Dit blijkt uit cijfers die het Kadaster bekendmaakte.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.