Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Beleggings- en spaarhypotheek oversluiten nog altijd lastig

Beleggings- en spaarhypotheek oversluiten nog altijd lastig
25 jul 2017

Producten loskoppelen duurt maanden

Iedereen met een resterende rentevaste periode loopt het risico om een (hoge) boeterente te moeten betalen. Bij mensen met een beleggings- of spaarhypotheek is er echter sprake van meer problemen. Volgens specialisten in woekerpolissen en andere financiële producten in die categorie duurt het soms maanden om producten los te koppelen. Al die tijd hebben klanten niet de mogelijkheid om hun hypotheek over te sluiten. Dat maakt het lastig om over te stappen. Sterker nog, het zou er bij veel klanten toe leiden dat ze er niet eens aan beginnen. Dat is voor hen een gemiste kans. Dankzij de huidige lage rente is het veelal mogelijk om honderden tot duizenden euro’s per maand aan rente te besparen.

Extra kosten bij oversluiten

Bovendien kan er sprake zijn van extra kosten, bij het oversluiten van een dergelijke hypotheek. Indien de klant bijvoorbeeld niet kan beschikken over het gespaarde of belegde vermogen op de dag van passeren moet er geld geleend worden. De klant moet die lening aangaan om het ontstane gat te dichten, waardoor er gemakkelijk extra kosten ontstaan. Dat betekent in de praktijk dat de klant het geld wel heeft, maar er op dat moment niet bij kan door het trage werken van de bank. Volgens analisten moet daar verandering in komen en moet het voor deze groep gemakkelijker worden om de hypotheek over te sluiten.

Het oversluiten van hypotheken is de afgelopen tijd flink populairder geworden, dankzij de historisch lage rente. Met name mensen met een beleggings- of spaarhypotheek kunnen daar echter niet of nauwelijks van profiteren. Er bestaan verschillende belemmeringen, die het voor hen extra lastig maken om over te sluiten.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.