Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Hypotheekadviseurs noemen hypotheek zonder advies onverantwoord

Hypotheekadviseurs noemen hypotheek zonder advies onverantwoord
5 aug 2017

Transparantie in de markt

Aan de andere kant is er ook kritiek op sommige adviseurs, net als op de banken met hun hypotheekproducten. Het is volgens de specialisten bijvoorbeeld van groot belang om daarover volkomen transparant te zijn. Alleen op die manier is het mogelijk om duidelijk aan te geven wat de kosten en mogelijkheden zijn. Banken moeten hun klanten duidelijk kunnen aangeven welk product ze kopen en welke gevolgen dit op de korte en lange termijn heeft. Het advies is op die manier nog altijd waardevol, mits dit op een transparante wijze wordt gegeven. Alleen op die manier lukt het om de sector er weer helemaal bovenop te krijgen en een goed imago op te bouwen. Door middel van die transparantie moet het vertrouwen weer groeien, waardoor het ook veel gemakkelijker wordt om weer advies aan te vragen voor een hypotheek.

Volkomen onverantwoord

Ondertussen noemen de financieel specialisten de hypotheek zonder advies volkomen onverantwoord. Dat heeft vooral te maken met het feit dat veel mensen de producten niet goed snappen. Een kleine wijziging aan de voorkant kan jarenlang doorwerken en leiden tot tienduizenden euro’s aan verschil in kosten. Het is daarom belangrijk dat de consument advies kan inwinnen over wat er mogelijk is en wat voor hem of haar de beste keuze is. De hypotheek is een financieel complex product. Volgens de adviseurs hoort daar een duidelijk advies bij, om verkeerde beslissingen te voorkomen en in plaats daarvan de juiste te maken.

De hypotheek zonder advies bleek onlangs al nauwelijks voordeliger dan een hypotheek met advies. Zodra er geen sprake is van advieskosten lijken de kosten als vanzelf ergens anders in te gaan zitten. Bovendien hebben verschillende hypotheekexperts aangegeven de hypotheek zonder advies volkomen onverantwoord te vinden.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online