Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Krapte neemt ook toe op woningmarkt in Breda

Krapte neemt ook toe op woningmarkt in Breda
7 aug 2017

Stijging van de prijzen Dat beperkte aanbod aan woningen in Breda heeft een aantal verschillende effecten. Voor verkopers is het gunstig, omdat de schaarste toeneemt en ze hun woning voor een mooi bedrag kunnen verkopen. De prijzen van de woningen in de stad in Brabant stegen in een jaar tijd gemiddeld met 9,3%. Dat betekent dat de gemiddelde prijs van een huis er nu €270.000 bedraagt. Dat is een stuk meer dan een aantal jaren geleden. Het valt op dat vooral de grote woningen lastiger verkocht worden, waardoor vooral die overblijven. Het gaat dan woningen met een woonoppervlak van meer dan 200 vierkante meter. Vooral in het lagere en middensegment neemt de druk toe. Die woningen worden snel verkocht, waardoor kopers hoge bedragen moeten bieden om een kans te kunnen maken.

Minder aanbod beschikbaar De beperking van het aanbod zorgt ervoor dat woningen bovendien sneller verkocht worden. Gemiddeld staat een huis nog maar 41 dagen te koop. Vorig jaar was dit nog 61 dagen. Wat dat betreft zijn verkopers veel sneller van hun woning af, wat betekent dat ze ook zelf weer op zoek kunnen naar iets anders. Op die manier is het een echte verkopersmarkt geworden in Breda. De hoge prijzen en absolute schaarste werkt kopers niet bepaald in de hand. Zij hebben grote moeite om een eigen woning te kopen. Daarmee hadden ze al moeite in andere grote steden, maar nu bijvoorbeeld ook in Breda.

Over de woningmarkt in Amsterdam, Utrecht en andere grote steden horen we regelmatig. Ondertussen neemt de druk ook toe in andere plaatsen, zoals Breda. Daar staan op dit moment bijvoorbeeld nog maar 777 woningen te koop. In 2012 waren dat er nog ruim 2.500. Dat betekent een daling van bijna 69 procent.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.