Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Einde aan 5 jaar daling van de hypotheekrente

Einde aan 5 jaar daling van de hypotheekrente
12 aug 2017

Hypotheekrente zal weer oplopen

De verwachting is dat de hypotheekrente de komende tijd weer wat zal oplopen of in ieder geval niet verder zal dalen. Volgens De Nederlandsche Bank (DNB) is de kans het grootst dat de hypotheekrente weer wat hoger komt te liggen. Volgens DNB hebben ook de huizenkopers zelf dat idee. Daarom kiezen ze er op dit moment weer voor om de rente wat langer vast te zetten dan een paar jaar geleden. In 75 procent van de gevallen kiezen zij ervoor om de rente meer dan 5 jaar vast te zetten. Voorheen gold dat voor 50 procent van de hypotheeknemers. Ook dat zorgt er op dit moment voor dat de gemiddelde rente stabiliseert, want de hypotheekrente bij een langere rentevaste periode is gemiddeld genomen wat hoger.

10 jaar rentevast weer boven de 2 procent

De hypotheekrente voor 10 jaar rentevast is een bekende maatstaf, om na te gaan hoe de rente zich ontwikkelt. Een tijd lang lag deze lager dan 2 procent, maar daar is inmiddels een einde aan gekomen. De hypotheekrente bij 10 jaar rentevast met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bedraagt op dit moment weer iets meer dan 2 procent per jaar. Of dit verder door zal stijgen of slechts zal stabiliseren is de vraag. Het lijkt er in ieder geval op dat de rente de komende tijd niet verder omlaag zal gaan. Dat maakt dit een goed moment om een nieuwe woning te kopen.

De hypotheekrente is de afgelopen jaren flink gedaald. Maar liefst 5 jaar lang was er sprake van doorlopende dalingen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.