Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Aantal gemeenten dat starterslening aanbiedt groeit weer

Aantal gemeenten dat starterslening aanbiedt groeit weer
15 aug 2017

Meer geld lenen voor een eerste woning

Veel starters hebben moeite om een eigen woning te kopen. Ze krijgen de financiering net niet helemaal rond. Niet in de laatste plaats omdat de kosten voor een eigen huis een stuk hoger liggen dan een paar jaar geleden. Starters die een klein duwtje in de rug krijgen slagen er veel vaker in om de hypotheek rond te krijgen. Sommigen hebben het geluk van hulp van hun ouders, maar daar kan helaas niet iedereen gebruik van maken. De starterslening lijkt dan een interessante optie, waarmee starters toch de mogelijkheid hebben om een eerste woning te financieren. Zodra hun inkomen stijgt kunnen ze van de starterslening af.

Voor maximaal 20 procent van de hypotheek

De starterslening biedt de mogelijkheid om 20 procent van hypotheek te financieren op basis van een paar bijzondere voorwaarden. De lening is niet afkomstig van de bank, maar van de overheid. Gedurende de eerste 3 jaren is het niet nodig om af te lossen, maar wordt er alleen (een lage) rente over berekend. Na die 3 jaar wordt er rente en aflossing in rekening gebracht. Starters hebben dan over het algemeen net wat meer inkomen, dankzij ervaring en eventuele promotie. Op die manier kunnen ze hun woning financieren, een paar jaar voordat ze een hoger inkomen hebben.

De starterslening was een paar jaar uit de gratie, maar lijkt nu bezig met een comeback!

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.