Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

ABN AMRO groeit opnieuw op markt voor hypotheken

ABN AMRO groeit opnieuw op markt voor hypotheken
17 aug 2017

Daling bij ING en andere grootbanken

Met name ING lijkt aan de andere kant juist veel minder interesse te hebben in de Nederlandse hypotheken. Net als bij de Rabobank neemt het marktaandeel al een tijdje af. Dat heeft deels te maken met de toegenomen concurrentie vanuit andere kleinere spelers, maar ligt ook aan de afgenomen interesse bij de banken zelf. Bij ABN AMRO is de portefeuille juist gegroeid, wat ingaat tegen de trend van dit moment.

De helft in handen van de grootbanken

De grootbanken hadden traditioneel 75 procent van de markt voor hypotheken in handen. Dat is de laatste jaren behoorlijk veranderd, waardoor ze nu nog goed zijn voor ongeveer de helft. Circa 50 procent van de markt is in hun handen, de rest is voor kleinere spelers en een aantal buitenlandse investeerders. Wat dat betreft is de rol van ABN AMRO bijzonder, nu de hypotheekmarkt in Nederland behoorlijk in beweging lijkt.

ABN AMRO laat opvallende cijfers zien wanneer het gaat om de hypotheekmarkt. De grootbank groeit, terwijl anderen juist marktaandeel inleveren.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.