Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Belgische bank verbiedt klanten over hun negatieve rente te praten

Belgische bank verbiedt klanten over hun negatieve rente te praten
24 aug 2017

Brief van de bank ontvangen

De klanten die het betreft hebben een brief van de bank ontvangen. Hun rente is onder de 0 procent gezakt, waardoor ze geld toe krijgen voor de financiering die ze afsloten. De bank stelt via de brief een aantal voorwaarden. De klanten waar het om gaat mogen met niemand spreken over de bedragen die zij van de bank ontvangen. Bovendien mogen ze niets naar buiten brengen over de voorwaarden die er zijn gesteld. Belfius stelt dat klanten die zich niet aan de regels houden een boete tegemoet kunnen zien. Zij zullen de uitgekeerde som door de bank moeten terugbetalen, inclusief rente. Het is hen er dus behoorlijk wat aan gelegen om hierover niets naar buiten te brengen.

Niet bepaald klantvriendelijk van Belfius

Onder andere Kamerlid Johan Klaps van de Nieuw-Vlaamse Alliantie in België is niet blij met de ontwikkelingen. Hij stelt dat Belfius zich op deze manier niet bepaald klantvriendelijk opstelt. En dat is opvallend, omdat de banken na de crisis van een aantal jaren geleden hebben aangegeven de klant juist centraal te willen stellen. Volgens het Kamerlid gaat het niet om staatsgeheimen of grote bedragen. Er zou tot €200 worden uitgekeerd. Volgens het Kamerlid is het daarom onwenselijk dat de bank de klanten vraagt om hier op geen enkele manier over te spreken, op straffe van een pittige boete.

Sommige klanten van Belfius zullen maandelijks blij zijn hun hypotheekafrekening te ontvangen. Ze ‘betalen’ een negatieve hypotheekrente.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online