Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Tweeverdieners kunnen meer lenen in 2018

Tweeverdieners kunnen meer lenen in 2018
29 aug 2017

Meer lenen op basis van het inkomen

Het is duidelijk geworden dat tweeverdieners een groter deel van hun inkomen mogen gebruiken om een hypotheek af te sluiten. Dat betekent dat ze op basis van hetzelfde inkomen net wat meer mogen lenen. Bovendien wordt het voor banken iets gemakkelijker om van de maximale 100 procent van de waarde van de woning af te wijken, indien stellen hun hypotheek gemakkelijk kunnen betalen. Het lijkt er wat dat betreft op dat vooral tweeverdieners vanaf 2018 meer mogelijkheden krijgen om een eigen woning te kopen. Dat is overigens zeer welkom, aangezien ze het op dit moment lastig hebben.

Nog 100 procent van de waarde van de woning

De waarde van de woning is nog steeds een belangrijke bovengrens voor de maximale hypotheek. In 2017 gaat het nog om 101 procent, terwijl dat een aantal jaren geleden nog 106 procent was. Vanaf 2018 kunnen huizenkopers nog maximaal 100 procent van de waarde van de woning lenen. Op die manier wil de overheid voorkomen dat de hypotheek veel hoger ligt dan de waarde. Tijdens de crisis zijn daardoor namelijk veel mensen in de problemen geraakt. De overheid wil met de maatregelen voorkomen dat dit opnieuw gebeurd. Het zijn maatregelen om de consument te beschermen, al betekent dat soms ook dat het lastig blijkt om een eigen woning te kopen.

Goed nieuws voor tweeverdieners, want zij zullen vanaf 2018 weer net wat meer kunnen lenen dan nu het geval is.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.