Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Marktpartijen vragen om integrale aanpak startersproblemen

Marktpartijen vragen om integrale aanpak startersproblemen
11 sep 2017

NVM, SVn en NHG bij elkaar

Het is opvallend dat verschillende marktpartijen de handen ineenslaan, om aan een oplossing te gaan werken. Het gaat namelijk om de Nederlandse Verenging voor Makelaars (NVM), het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn) en de Nationale Hypotheek Garantie (NHG). Samen gaan ze om tafel met de commissie voor Wonen en Rijksdienst. Het is de bedoeling om tot een idee te komen, dat starters moet gaan helpen om gemakkelijker aan een eigen woning te komen. De kans is groot dat het er tijdens het eerste gesprek vooral om zal gaan om de posities van de verschillende marktpartijen in kaart te brengen. Van daaruit moet het mogelijk worden om naar oplossingen toe te werken. De kans is wat dat betreft groot dat het nog wel even zal duren voordat er daadwerkelijk bewegingen te zien zullen zijn.

Problemen voor starters op de woningmarkt

Dat er problemen zijn voor starters op de woningmarkt lijkt duidelijk. Ze hebben last van de hoge prijzen voor huizen, in combinatie met de moeilijkheden om een hypotheek af te sluiten. De strenge leennormen leiden ertoe dat ze nauwelijks een financiering rond kunnen krijgen. Het betekent dat ze veel eigen geld dienen in te brengen om een huis te kunnen kopen. Of dat ze afhankelijk zijn van een schenking van bijvoorbeeld hun ouders. Zonder die hulpmiddelen lukt het bijna niet om een eigen huis te kopen, waardoor veel starters niet wonen waar ze graag zouden zitten.

Verschillende marktpartijen slaan de handen op 13 september ineen om samen de startersproblemen op de woningmarkt het hoofd gaan bieden.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.