Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Wijziging van de hypotheek loopt snel in de papieren

Wijziging van de hypotheek loopt snel in de papieren
14 sep 2017

Kosten voor een wijziging

Banken mogen diverse kosten berekenen voor wijzigingen aan de hypotheek. Het gaat bijvoorbeeld om het wijzigen van een aflossingsvorm. Bijvoorbeeld de ING berekent daarvoor een bedrag van €900, inclusief €225 administratiekosten. En wil een klant een hoofdelijke aansprakelijkheid ontslaan of die juist laten bijzetten? Dat kan bijvoorbeeld tijdens een scheiding het geval zijn, net als bij trouwen. De kosten daarvan bedragen €2.100, inclusief €225 aan administratiekosten. Het verlengen van de looptijd kost €800 (incl. €125 administratiekosten) en het tussentijds aanpassen van de rente kost zomaar €900 (incl. €225 administratiekosten). Het is wat dat betreft de moeite waard om op voorhand goed te kijken naar de kosten, alvorens de hypotheek aan te passen. Soms levert dit voordeel op, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn.

Hypotheekadviseur weet hoe het zit

In die gevallen kan een hypotheekadviseur uitkomst bieden. Die kan aangeven wat de beste keuze vormt en hoe dat ten opzichte van de te maken kosten voordeel kan opleveren. Het wijzigen van een aflossingsvorm of de rente kan voordeel opleveren voor de maandlasten, of voor de hypotheek in het algemeen. Het is op die manier de moeite waard om goed te kijken naar de hypotheek, de wijzigingsmogelijkheden en de kosten daarvan. Een hypotheekadviseur kan helpen om dit goed in beeld te brengen en een berekening te maken. Op die manier lukt het om eventuele verrassingen en onduidelijkheden te voorkomen.

De wijziging van een hypotheek kan aanzienlijke voordelen opleveren. Niet zelden hebben klanten op die manier de kans om geld te besparen op hun maandlasten. Hier staat tegenover dat de bank kosten kan berekenen, voor het wijzigen van de hypotheek. Hier is bijvoorbeeld sprake van bij het wijzigen van de hypotheekvorm.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.