Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Droomhuis verkopen: risico bij verlengen van de hypotheek

Droomhuis verkopen: risico bij verlengen van de hypotheek
7 okt 2017

Hypotheek tijdens het pensioen

De hypotheek tijdens het pensioen wordt voor een deel van de mensen een belangrijke overstap. Tijdens het werkzame leven is het vaak geen probleem om een hypotheek te krijgen. Er is inkomen genoeg, waardoor de bank zich daar geen zorgen over maakt. Eenmaal met pensioen ligt het inkomen vaak beduidend lager. Het risico bestaat dan dat de bank niet zomaar meer een hypotheek verstrekt. Als er in de tussentijd onvoldoende aflossingen zijn gedaan kan dit betekenen dat alleen een verkoop van de woning voldoende middelen vrij zal maken. Zelfs een riante overwaarde is dan niet altijd genoeg om te kunnen blijven wonen. Het lijkt daarom verstandig om nu alvast na te denken over de situatie tijdens het verlengen van de hypotheek. Al was het maar om de problemen voor te zijn.

Nu alvast aflossen op de hypotheek

Steeds meer mensen kiezen ervoor om toch af te lossen op hun aflossingsvrije hypotheek of geld opzij te zetten dat ze kunnen sparen. Op die manier bouwen ze vermogen op. In de stenen of in geld, maar uiteindelijk bedoeld om een gedwongen verkoop van het droomhuis te voorkomen. Er is immers niets zo vervelend als een gedwongen verkoop van de eigen woning, omdat de bank geen nieuwe hypotheek wilt verstrekken. Door nu alvast af te lossen of vermogen op te bouwen is het mogelijk om op termijn een kleinere hypotheek af te sluiten, die voldoende zal blijken om de woning te financieren.

Met name 50-plussers wonen niet zelden in hun droomhuis. Riante woningen, waar een flinke hypotheek op rust. Aflossingsvrij, waardoor de maandlasten eenvoudig op te brengen zijn. Tenminste, nu nog wel. Dat kan veranderen ten tijde van het pensioen. Om verkoop van het droomhuis te voorkomen is het slim om nu alvast actie te ondernemen.

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.