Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Woningmarkt in Nijmegen raakt behoorlijk overspannen

Woningmarkt in Nijmegen raakt behoorlijk overspannen
9 okt 2017

Bijna 5 bezoekers per woning op de Open Huizen Dag

Tijdens de afgelopen NVM Open Huizen Dag kwamen er bijvoorbeeld 85.000 bezoekers af op de 18.000 woningen die er beschikbaar zijn en meededen. Dat betekent bijna 5 bezoekers per woning. Een paar jaar geleden was het nog heel gebruikelijk dat sommige woningen op dergelijke dagen helemaal geen bezoek kregen. Volgens NVM Nijmegen neemt het aantal transacties de laatste tijd enorm toe en beginnen ook de prijzen op te lopen. Het toont tekenen van een overspannen markt, zoals we die tot nu toe vooral in de Randstad zagen. Volgens zowel de NVM als andere betrokken is dat een zorgelijke zaak. Het maakt het voor met name starters immers lastig om een eigen woning te kopen.

Krapte in Arnhem en dorpen er omheen

Ook in Arnhem is het dringen geblazen om een eigen woning te kopen. De nood is er nog niet zo hoog als in Nijmegen, maar het aantal potentiële kopers lijkt er al wel groter te zijn dan het aantal huizen dat er aan de andere kant beschikbaar is. Het zijn vooral de omliggende dorpen die hiervan weten te profiteren. Het is nu relatief gemakkelijk om daar een woning te verkopen, voor een aantrekkelijke prijs. Op die manier zorgt de woningmarkt in Nijmegen ervoor dat ook de regio er voor kopers en verkopers anders uit begint te zien. Onder andere de makelaars hopen dat er snel meer beschikbare woningen bij zullen komen.

De woningmarkt in Amsterdam kennen we als het traditionele voorbeeld van overspannen. Ook in andere delen van het land gaat het inmiddels hard met de woningen. Een goed voorbeeld is Nijmegen. Ook daar hebben huizenkopers steeds meer moeite om een geschikte woning te kopen, omdat er sprake is van veel concurrentie.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online

Wilt u op de hoogte blijven van het laatste hypotheeknieuws en de laagste hypotheekrentes? Meld u aan voor onze gratis nieuwsbrief.