Beoordeel deze pagina
?/10 (0)
test

Linkse partijen Amsterdam niet blij met plannen woningmarkt Rutte III

Linkse partijen Amsterdam niet blij met plannen woningmarkt Rutte III
28 okt 2017

Het hindert de woningmarkt

Volgens de verschillende partijen die hun beklag doen in het Parool helpt Rutte III de ontwikkeling van de woningmarkt niet. Sterker nog, de partijen zijn van mening dat het kabinet de goede ontwikkeling daarvan juist in de weg zit. Het zou de woningmarkt hinderen, waardoor die zich niet goed kan ontwikkelen. Dat treft voornamelijk de mensen met een laag of gemiddeld inkomen. Zij hebben grote moeite om een huis te kopen en komen ook bij huur vaak niet in aanmerking. Ze hebben grote moeite om een woning te kopen of te huren in Amsterdam. De nieuwe plannen van het kabinet gaan daar volgens de partijen niet of nauwelijks verandering in brengen. Daarom vinden ze dat de stad zelf met een alternatief moet komen.

Plaats voor iedereen

De partijen vinden dat er in Amsterdam een plaats moet zijn voor iedereen. Ook mensen zonder een hoog inkomen zouden de kans moeten hebben een woning te kopen of te huren, ook in de hoofdstad van Nederland. Op dit moment is vooral het kopen lastig, omdat de prijzen van de woningen al een paar jaar lang flink oplopen. De linkse partijen zijn van mening dat dit niet zal gaan veranderen. Ze denken zelfs dat dit alleen maar erger zal worden, omdat de plannen van Rutte III de woningmarkt verder zouden splijten in delen voor arm en voor rijk.

De linkse partijen in Amsterdam zijn niet te spreken over de plannen die het nieuwe kabinet heeft met de woningmarkt. Rutte III zou volgens de partijen te weinig ingrijpen, waardoor er weinig zal veranderen. Dat betekent vervolgens dat met name de lage- en middeninkomens niet de kans krijgen om een woning in de stad te bemachtigen. Ze komen met alternatieve plannen.

Binnen 5 minuten overzicht van de laagste rentes, uw maximale hypotheek en de netto maandlasten?

Doe hier de berekening online